Consultaties

 

De dag van vandaag worden we overspoeld met informatie over gezonde voeding en moeten we kiezen uit duizenden diëten. Hierdoor is het vaak moeilijk om te weten wat nu effectief een goede en gezonde manier van eten en leven is. Om het je makkelijk te maken, helpen we je hierbij en geven we je informatie over gezonde voeding en gezond diëten. Samen kijken we hoe je terug controle kunt krijgen over je eetgewoontes en passen we deze aan. We doen dit steeds volledig individueel of op maat. Deze consultaties kunnen plaats vinden bij ons op de praktijk, bij jou thuis of je kan voor een E-consultatie kiezen.

 

Je kunt alleen op consultatie komen, maar het is ook mogelijk dat je ervoor kiest om samen met je gezin de eetgewoontes aan te pakken. Dit kan door een gezinsconsultatie of een groepsconsultatie in te plannen. Laat ons dan wel weten voor hoeveel personen het is. 

 

Hoe zien de consultaties eruit?


1ste consultatie


Tijdens de eerste consultatie is het belangrijk dat we jou als persoon beter leren kennen. We willen ook graag te weten komen wat jouw verwachtingen zijn en hoe het met jouw motivatie is gesteld. De reden waarom je wilt starten met een dieet is dan ook belangrijk. Is het uit eigen keuze, ben je doorverwezen door de huisarts of heb je een specifiek doel voor ogen?

 

Daarnaast kijken we naar hoe je leefgewoonten er momenteel uitzien, wat je allemaal doet en wat er voor jou praktisch mogelijk is. Uiteraard bespreken we ook in detail je voeding zodat we te weten komen wat je op dit moment allemaal eet en waar het mogelijks misloopt.

 

Aan de hand daarvan gaan we samen overlopen wat er kan aangepast worden aan je huidige voedingspatroon om binnen het nieuwe dieet te passen. We houden hierbij steeds rekening met haalbare veranderingen voor jou. Het is de bedoeling dat we een dieet vinden dat past bij jouw persoon. Doordat we alles uitgebreid bespreken heb je na de eerste consultatie al een eerste beeld van wat je te wachten staat. Na afloop van de consultatie gaan wij van onze kant aan de slag met hetgeen we samen besproken hebben en berekenen we het effectieve dieet. We schrijven dit vervolgens volledig uit in een persoonlijk voedingsschema tegen de tweede consultatie.

 

Doordat er veel te bespreken valt de eerste keer en om voldoende tijd te voorzien om elkaar te leren kennen, reken je best 1u tot 1u30 voor de eerste consultatie.Tijdens de tweede consultatie gaan we verder waar we de vorige keer zijn geëindigd. We overlopen samen het uitgeschreven dieet en je krijgt ook nog extra informatie mee voor erbij. Hierin vind je de tips die we hebben besproken, maar ook zaken die we vaak te horen krijgen van andere mensen en enkele voorbeeldrecepten. We proberen je op deze manier alle informatie te geven die nodig is om de aanpassingen zo makkelijk mogelijk te maken.

 

Afhankelijk van het soort dieet (gezonde voeding, vermagering, intoleranties...) gaan we tijdens deze consultatie ook kijken naar je huidige gewicht en meer bepaald naar je lichaamssamenstelling. Onze weegschaal is in staat om jouw gewicht te analyseren en te weten te komen hoeveel spieren, vocht en vet je lichaam bevat. Dit wordt allemaal genoteerd en bijgehouden in je dossier.

 

Daarnaast gaan we samen ook enkel concrete en haalbare streefdoelen opstellen. Dit kan op gebied van gewicht zijn, maar ook naar fysiek toe, energie enzovoort. Deze doelen gaan we opstellen zowel op korte termijn als op lange termijn.

 

Voor een tweede consultatie reken je best dat deze 30min tot 1u kan duren afhankelijk van of je veel of weinig vragen hebt.


Vervolgconsulten


Bij deze consultaties wordt verdere ondersteuning gegeven bij het verloop van het dieet. Daarnaast kijken we ook naar de evolutie van het dieet en de parameters; gaat alles goed en komen de vooropgestelde doelen al dichter in zicht? En het belangrijkste: zijn we op weg naar een duurzame verandering van je eetpatroon?

 

Naast deze vragen zijn er natuurlijk ook andere zaken die aan bod kunnen komen tijdens deze consultaties: Wat mis je in het dieet? Lukt het om je dieet vol te houden of heb je meer moeilijke momenten dan verwacht? Valt het resultaat tegen of ben je er tevreden mee? Alles wat met je dieet te maken heeft wordt behandeld en besproken en samen gaan we indien nodig op zoek naar oplossingen.

 

De frequentie van deze consultaties is volledig je eigen keuze. Je kan ervoor kiezen om de consultaties wekelijks of om de 2, 3 of 4 weken in te plannen. Samen bespreken we welke frequentie het best bij jou past en uiteraard bouwen we de consultaties af zodat je na verloop van tijd alleen verder kan gaan met je nieuwe levensstijl!

 

We rekenen dat een vervolgconsultatie ongeveer 30min duurt. Dit kan korter of langer zijn afhankelijk van je vragen.