Lotte De Clercq is de praktijk begonnen om  nog meer mensen te kunnen helpen de weg te vinden naar een gezonde voeding.  Je kan bij mij terecht voor dieetadvies.  Hieronder kan je reeds lezen wie ik precies ben en ook welke bijscholingen ik reeds heb gevolgd. Daarnaast heb ik vaak stagiaires die met mij meelopen en deze leer je hier dan ook kennen.

Lotte De Clercq

Ik ben een diëtiste in de Gentse regio met een voorliefde voor lekker eten en koken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Daardoor dat ik reeds verschillende kookboeken heb geschreven om iedereen een helpende hand hierin te bieden. 

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent. Na mijn studies ben ik begonnen met mijn praktijk die nu steeds meer open bloeit. Ik blijf altijd verder studeren om iedereen een helpende hand te kunnen bieden in hun avontuur met voeding. Mijn eigen interesses liggen voornamelijk bij gezonde voeding, eetstoornissen, sportvoeding, intoleranties en allergieën.  Daar heb ik dan ook al de meeste bijscholingen rond gevolgd.

 

Ik heb reeds verschillende bijscholingen gevolgd rond het FODMaP-dieet, de basistraining voor eetstoornissen, de opleiding voedingspsychologie en sportvoeding. Ik lees ook constant bij en probeer ook constant bij te leren. Om mensen met een eetstoornis of problemen met emoties gekoppeld aan eten beter te kunnen begeleiden, ben ik momenteel ook bezig met het volgen van de opleiding toegepaste psychologie. 

 

Mail: lotte.de.clercq@gmail.com     GSM: 0497/68.94.83

Bieke Derdeyn

Met veel enthousiasme en een doorgedreven passie voor voeding kom ik de praktijk van Lotte versterken. Samen met jou ga ik op zoek naar een eet- en leefstijl die past bij wie jij bent en de manier waarop jij leeft. Geen strenge en eentonige diëten, maar een gevarieerde en duurzame balans tussen genieten en gezondheid.

 

Je kunt bij mij terecht voor advies over gezonde voeding, het bereiken van een stabiel lichaamsgewicht, hoe om te gaan met voedselallergieën en intoleranties, wat te doen bij verhoogde cholesterolwaarden…

 

Naast persoonlijke coaching deel ik mijn passie voor voeding ook graag op een andere manier. Ik duik met plezier de keuken en fotostudio in om jullie vervolgens op de blog en via ons Facebook en Instagram kanaal te inspireren met een foto en receptje van één van mijn keukencreaties. Ik laat je daarbij zien dat de termen ‘gezond’ en ‘lekker’ hand in hand gaan. Van eten moet je kunnen genieten!

 

De wetenschap rond voeding staat niet stil en ik dus ook niet. Ik ben steeds op zoek naar manieren om mezelf bij te scholen. Levenslang leren is mijn motto. Dat blijkt ook uit mijn schoolcarrière. Ik studeerde af als master in de biomedische wetenschappen met specialisatie voedingswetenschappen. Na een paar jaar werken, voelde ik de nood om mijn kennis op een andere manier in te zetten. Ik besloot om me verder bij te scholen tot diëtiste om mensen te kunnen motiveren en begeleiden in het vinden van een gezonde levensstijl.

 

         Mail: bieke@lottedeclercq.be         GSM: 0495/57.15.34

Saskia Merre (stagiaire)

Ik ben Saskia Merre, de nieuwe stagiaire van Lotte. Ik behaalde mijn master in de Communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Tijdens mijn eerste werkervaring had ik het gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven. Ik besliste dan ook om mijn leven een andere wending te geven. Ik had eigenlijk altijd al iets willen doen waarbij ik mensen kon helpen, een verschil kon maken. De puzzelstukjes vielen dan ook perfect in elkaar toen ik erachter kwam dat ik deze passie perfect kon combineren met een van mijn andere voorliefdes: voeding. Ik besloot dus opnieuw te gaan studeren, je leeft toch maar één keer!

 

Zelf lijd ik aan het prikkelbare darm syndroom (PDS). Ik heb al verschillende eliminatie-diëten en alternatieve therapieën gevolgd, maar zonder veel succes. Ik had me dan ook eigenlijk al wat neergelegd bij mijn aandoening en het feit dat hier maar geen oplossing voor te vinden was. Echter, gedurende mijn opleiding kwam FODMAP - het nieuwe wetenschappelijk onderbouwde dieet voor mensen met PDS - steeds meer op de voorgrond. Al snel besloot ik me dan ook grondig in te werken in dit dieet en volgde ik tal van extra bijscholingen. In datzelfde jaar startte ik zelf met het dieet, en nu ben ik reeds twee jaar zo goed als klachtenvrij. Ik weet hoe moeilijk de zoektocht is naar hulp wanneer je PDS hebt. Dit is dan ook hetgene – naast allergieën en intoleranties - waarin ik me heel graag wil specialiseren. Daarom koos ik ook voor een stage bij Lotte, die gespecialiseerd is in dit onderwerp. Ik ben er van overtuigd dat ik bij haar nog heel wat meer kan leren.