Team

 

In de praktijk vind je op dit moment 3 diëtisten die klaar staan om je verder te helpen. Alle drie scholen we ons constant bij en staan we klaar om jullie verder te helpen. Om zeker te zijn dat we iedereen op de best mogelijke manier kunnen helpen, organiseren we binnen onze praktijk maandelijks opleidingsdagen. Zo blijven we alledrie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kan je bij ons drieën dezelfde kwaliteit verwachten. Tijdens deze opleidingsdagen hebben we ook intervisie-gesprekken om ervoor te zorgen dat we iedereen de beste hulp geven! 

 

Daarnaast zijn er ook veel stagiaires op onze praktijk aanwezig die ons helpen en consulten en workshops met ons meevolgen. Zodat ze een beeld krijgen van wat een diëtist nu allemaal doet. Wil je meer weten over wie wij nu zijn? Dan kan je hieronder er alles over lezen.

Lotte De Clercq

Ik ben een diëtiste in de Gentse regio met een voorliefde voor lekker eten en koken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Daardoor dat ik reeds verschillende kookboeken heb geschreven om iedereen een helpende hand hierin te bieden. 

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent. Na mijn studies ben ik begonnen met mijn praktijk die nu steeds meer open bloeit. Ik blijf altijd verder studeren om iedereen een helpende hand te kunnen bieden in hun avontuur met voeding. Mijn eigen interesses liggen voornamelijk bij gezonde voeding, eetstoornissen, sportvoeding, intoleranties en allergieën.  Daar heb ik dan ook al de meeste bijscholingen rond gevolgd.

 

Ik heb reeds verschillende bijscholingen gevolgd rond het FODMaP-dieet, de basistraining voor eetstoornissen, de opleiding voedingspsychologie en sportvoeding. Ik lees ook constant bij en probeer ook constant bij te leren. Om mensen met een eetstoornis of problemen met emoties gekoppeld aan eten beter te kunnen begeleiden, ben ik momenteel ook bezig met het volgen van de opleiding toegepaste psychologie. 

 

Mail: lotte.de.clercq@gmail.com     GSM: 0497/68.94.83

Bieke Derdeyn

Mijn visie

Samen met jou ga ik op zoek naar een eet- en leefstijl die past bij wie jij bent en de manier waarop jij leeft. Geen strenge en eentonige diëten, maar een gevarieerde en duurzame balans tussen genieten en gezondheid.

 

Persoonlijk advies

Je kunt bij mij terecht voor advies over gezonde voeding, het bereiken van een stabiel lichaamsgewicht, hoe om te gaan met voedselallergieën en intoleranties, wat te doen bij verhoogde cholesterolwaarden…

 

Tijdens mijn opleiding heb ik ook gewerkt aan een onderzoek rond emotioneel eetgedrag. Het schrijven van een eindwerk hierover gaf mij inzicht in waarom iemand emotioneel eet, wat er op zo’n momenten gegeten wordt en wanneer dit emotioneel eetgedrag voorkomt. Met deze theoretische achtergrond ben ik gestart met het begeleiden van mensen die het gevoel hebben dat ze van het ene dieet op het andere overstappen zonder resultaat, mensen die zich bewust zijn van hun emotionele eetmomenten maar er zelf niet uit geraken en mensen die voelen dat ze moeilijk weerstand kunnen bieden tegen voedsel verleidingen rondom hen.

 

Passie voor koken

Naast persoonlijke coaching deel ik mijn passie voor voeding ook graag op een andere manier. Ik duik met plezier de keuken en fotostudio in om jullie vervolgens op de blog en via ons Facebook en Instagram kanaal te inspireren met een foto en receptje van één van mijn keukencreaties. Ik laat je daarbij zien dat de termen ‘gezond’ en ‘lekker’ hand in hand gaan. Van eten moet je kunnen genieten!

 

Een leven lang leren

De wetenschap rond voeding staat niet stil en ik dus ook niet. Ik ben steeds op zoek naar manieren om mezelf bij te scholen. Levenslang leren is mijn motto. Dat blijkt ook uit mijn schoolcarrière. Ik studeerde af als master in de biomedische wetenschappen met specialisatie voedingswetenschappen. Na een paar jaar werken, voelde ik de nood om mijn kennis op een andere manier in te zetten. Ik besloot om me verder bij te scholen tot diëtiste om mensen te kunnen motiveren en begeleiden in het vinden van een gezonde levensstijl.

 

         Mail: bieke@lottedeclercq.be         GSM: 0495/57.15.34

Chiara Herman

Van kleins af aan was ik gefascineerd om mijn moeder bezig te zien in de keuken. Bakken, kokkerellen,.. mijn interesse was heel groot.

 

Na het secundair onderwijs besloot ik om een bakkersopleiding te volgen aan de school Ter Groene Poorte te Brugge. Dit diploma behaalde ik met glans maar ik bleef zoekende naar ‘iets’ wat me meer voldoening gaf.  De opleiding voedings- en dieetkunde voldeed hieraan. Deze studie heb ik gevolgd aan de hogeschool Odisee te Gent. Het werd een ideale combinatie van waarden en normen die ik belangrijk vind. Zo probeer ik graag nieuwe, gezonde gerechten of desserts uit. Ook de begeleiding en het contact met de mensen zijn zaken die mij deze voldoening gaven.

Nu ik ben afgestudeerd mag ik aan de slag gaan binnen de praktijk van Lotte te Kortrijk. Met heel veel enthousiasme omarm ik deze opportuniteit en kijk er dan ook enorm naar uit om mijn kennis en aanpak te delen met ieder die dit wenst. 

 

 U kunt bij mij terecht voor

  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning rondom voeding, motivatie, gewoontes doorbreken,…
  • Voedingsadvies aangepast aan uw levensstijl (gezonde voeding, vermageren, bijkomen,…)
  • Gezondheidsadvies bij medische problemen (cholesterol, bloeddruk,…)

Ik blijf me steeds bijscholen zodat ik op de hoogte blijf van de nieuwe tendensen en mijn adviezen en begeleiding altijd optimaal blijven.

 

Mail: chiara@lottedeclercq.be          GSM: 0499/89.98.25

Saskia Merre (stagiaire)

Ik ben Saskia Merre, de nieuwe stagiaire van Lotte. Ik behaalde mijn master in de Communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Tijdens mijn eerste werkervaring had ik het gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven. Ik besliste dan ook om mijn leven een andere wending te geven. Ik had eigenlijk altijd al iets willen doen waarbij ik mensen kon helpen, een verschil kon maken. De puzzelstukjes vielen dan ook perfect in elkaar toen ik erachter kwam dat ik deze passie perfect kon combineren met een van mijn andere voorliefdes: voeding. Ik besloot dus opnieuw te gaan studeren, je leeft toch maar één keer!

 

Zelf lijd ik aan het prikkelbare darm syndroom (PDS). Ik heb al verschillende eliminatie-diëten en alternatieve therapieën gevolgd, maar zonder veel succes. Ik had me dan ook eigenlijk al wat neergelegd bij mijn aandoening en het feit dat hier maar geen oplossing voor te vinden was. Echter, gedurende mijn opleiding kwam FODMAP - het nieuwe wetenschappelijk onderbouwde dieet voor mensen met PDS - steeds meer op de voorgrond. Al snel besloot ik me dan ook grondig in te werken in dit dieet en volgde ik tal van extra bijscholingen. In datzelfde jaar startte ik zelf met het dieet, en nu ben ik reeds twee jaar zo goed als klachtenvrij. Ik weet hoe moeilijk de zoektocht is naar hulp wanneer je PDS hebt. Dit is dan ook hetgene – naast allergieën en intoleranties - waarin ik me heel graag wil specialiseren. Daarom koos ik ook voor een stage bij Lotte, die gespecialiseerd is in dit onderwerp. Ik ben er van overtuigd dat ik bij haar nog heel wat meer kan leren.

Birgit Decock (stagiaire)

Ik ben Birgit, laatstejaarsstudente diëtiste aan HOGENT. Na het beëindigen van mijn middelbare studies dacht ik het te weten: ik word apotheker. Echter draaide dit anders uit dan verwacht: ik kreeg op het einde van mijn tweede bachelor te maken met gezondheidsproblemen en moest mijn studie noodgedwongen staken.

 

De interesse voor lekkere en gezonde voeding had ik al van jongs af aan, maar door de hele zoektocht naar mijn genezing, waarin duidelijk werd dat voeding een heel cruciale rol speelt, werd mijn interesse een echte passie. Om me hierin verder te verdiepen, begon ik dan ook met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid aan de opleiding tot diëtiste.

 

Het boeiende aan deze richting is dat alles zo snel evolueert dat je nooit alles erover kunt weten en het steeds een uitdaging blijft. Aangezien het mijn missie is om met de vergaarde kennis mensen op welke manier dan ook op weg te helpen naar een gezonder leven, ben ik vastberaden om tijdens deze nieuwe stage-ervaring zoveel mogelijk bij te leren. Na reeds kennis gemaakt te hebben met het reilen en zeilen van een diëtist in een ziekenhuis, is deze stage in de praktijk van Lotte De Clercq een mooie aanvulling. Ik ben dan ook zeer blij dat ik deze kans krijg en ben ervan overtuigd dat dit een leerrijke ervaring zal zijn.