Team

In onze praktijk vind je op dit moment 2 diëtisten die klaar staan om je verder te helpen. Alle twee scholen we ons constant bij om zeker te zijn dat we iedereen op de best mogelijke manier kunnen helpen. Daarom organiseren we ook binnen onze praktijk maandelijks opleidingsdagen. Zo blijven we alletwee op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kan je bij elk van ons dezelfde kwaliteit verwachten. Tijdens deze opleidingsdagen hebben we ook intervisie-gesprekken om ervoor te zorgen dat we iedereen de beste hulp geven! 

 

Daarnaast ontvangen we ook regelmatige basis stagiaires op onze praktijk die ons helpen en consulten en workshops met ons meevolgen. Zo krijgen ze een beeld van wat een diëtist nu allemaal doet. Hieronder kom je meer over ons te weten.

 

Lotte De Clercq

Mijn visie

Geen strenge diëten en zeker geen crashdiëten, maar wel hoe je op een duurzame manier terug kan genieten van voeding. Dat staat er bij mij centraal, want het is belangrijk dat je voeding en je levensstijl op elkaar zijn afgesteld.

 

Advies voor jou?

Je kunt bij mij terecht voor verschillende zaken, denk aan een gezondere levensstijl, het bereiken van een stabiel lichaamsgewicht, maar ook advies bij allergieën, intoleranties of het FODMaP-dieet.

 

Ik ben in 2009 afgestudeerd als diëtiste en sindsdien heb ik al verschillende opleidingen gevolgd. Mijn eigen interesses liggen voornamelijk bij gezonde voeding, eetstoornissen, sportvoeding, intoleranties en allergieën. Daar heb ik dan ook al de meeste bijscholingen rond gevolgd.

 

Voorliefde voor koken

Diëtiste worden was eigenlijk niet mijn kinderdroom, dat was eigenlijk kok. Dus als kind kon je me al veel in de keuken vinden. Naarmate ik ouder werd, bleef de passie voor voeding en koken bestaan, maar voornamelijk hoe je dit gezond kon maken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Daardoor dat ik reeds verschillende kookboeken heb geschreven om iedereen een helpende hand hierin te bieden. Gezond koken met een twist is dus zeker op mijn lijf geschreven.

 

Met mijn neus in de boeken

Aangezien ik zelf mijn opleiding tot diëtist heb gevolgd van 2006 – 2009, is het logisch dat er al het één en het ander veranderd is. Daarom vinden we het op de praktijk zeer belangrijk om constant bij te leren. We organiseren opleidingsdagen binnen de praktijk om elkaar zaken aan te leren, maar we volgen ook veel opleidingen.

 

Ik heb reeds verschillende bijscholingen gevolgd rond het FODMaP-dieet, de basistraining voor eetstoornissen, de opleiding voedingspsychologie en sportvoeding. Ik lees ook constant bij en probeer ook zoveel mogelijk bij te leren. Om mensen met een eetstoornis of problemen met emoties gekoppeld aan eten beter te kunnen begeleiden, ben ik momenteel ook bezig met het volgen van de opleiding rond de behandeling van eetstoornissen in Nederland.

Mail: lotte.de.clercq@gmail.com    

GSM: 0497/68.94.83


Bieke Derdeyn

Mijn visie

Samen met jou ga ik op zoek naar een eet- en leefstijl die past bij wie jij bent en de manier waarop jij leeft. Geen strenge en eentonige diëten, maar een gevarieerde en duurzame balans tussen genieten en gezondheid.

 

Persoonlijk advies

Je kunt bij mij terecht voor advies over gezonde voeding, het bereiken van een stabiel lichaamsgewicht, hoe om te gaan met voedselallergieën en intoleranties, wat te doen bij verhoogde cholesterolwaarden…

 

Tijdens mijn opleiding heb ik ook gewerkt aan een onderzoek rond emotioneel eetgedrag. Het schrijven van een eindwerk hierover gaf mij inzicht in waarom iemand emotioneel eet, wat er op zo’n momenten gegeten wordt en wanneer dit emotioneel eetgedrag voorkomt. Met deze theoretische achtergrond ben ik gestart met het begeleiden van mensen die het gevoel hebben dat ze van het ene dieet op het andere overstappen zonder resultaat, mensen die zich bewust zijn van hun emotionele eetmomenten maar er zelf niet uit geraken en mensen die voelen dat ze moeilijk weerstand kunnen bieden tegen voedsel verleidingen rondom hen. Dit jaar ben ik me trouwens nog verder aan het bijscholen over dit thema tijdens een opleiding in Nederland.

 

Passie voor koken

Naast persoonlijke coaching deel ik mijn passie voor voeding ook graag op een andere manier. Ik duik met plezier de keuken en fotostudio in om jullie vervolgens op de blog en via ons Facebook en Instagram kanaal te inspireren met een foto en receptje van één van mijn keukencreaties. Ik laat je daarbij zien dat de termen ‘gezond’ en ‘lekker’ hand in hand gaan. Van eten moet je kunnen genieten!

 

Een leven lang leren

De wetenschap rond voeding staat niet stil en ik dus ook niet. Ik ben steeds op zoek naar manieren om mezelf bij te scholen. Levenslang leren is mijn motto. Dat blijkt ook uit mijn schoolcarrière. Ik studeerde af als master in de biomedische wetenschappen met specialisatie voedingswetenschappen. Na een paar jaar werken, voelde ik de nood om mijn kennis op een andere manier in te zetten. Ik besloot om me verder bij te scholen tot diëtiste om mensen te kunnen motiveren en begeleiden in het vinden van een gezonde levensstijl.

Mail: bieke@lottedeclercq.be       

GSM: 0495/57.15.34