Lotte De Clercq is de praktijk begonnen, sinds 2016 helpt Emma Dequeker mee, om  nog meer mensen te kunnen helpen de weg te vinden naar een gezonde voeding.  Je kan bij ons terecht voor dieetadvies. We werken samen en bij verlof of ziektes proberen we elkaars uren zo goed als mogelijk op te vangen. Wees gerust, zowel bij Lotte als bij Emma krijg je dezelfde behandeling en we weten allebei hoe we je verder kunnen helpen in je dieetavontuur. Hieronder kan je reeds lezen wie we precies zijn.

Lotte De Clercq

Ik ben een diëtiste in de Gentse regio met een voorliefde voor lekker eten en koken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Daardoor dat ik reeds verschillende kookboeken heb geschreven om iedereen een helpende hand hierin te bieden. 

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent. Na mijn studies ben ik begonnen met mijn praktijk die nu steeds meer open bloeit. Ik blijf altijd verder studeren om iedereen een helpende hand te kunnen bieden in hun avontuur met voeding. Mijn eigen interesses liggen voornamelijk bij gezonde voeding, eetstoornissen, sportvoeding, intoleranties en allergieën. 

 

Mail: lotte.de.clercq@gmail.com     GSM: 0497/68.94.83

Emma Dequeker

Ik ben Emma Dequeker. In 2016 studeerde ik af als professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent. In 2016-2017 volgde ik de navorming diabeteseducator en expert nefrologische diëtetiek, beiden aan de hogeschool Gent. Waardoor ik de ideale persoon ben om je hieromtrent advies te geven. Ik blijf me ook constant bijscholen, omdat de wereld van voeding nooit stilstaat en we hier altijd over kunnen bijleren. Zo zorg ik er ook voor dat ik iedere persoon meest recente advies kan geven om zo het gewenste resultaat te behalen.

 

Al van jongs af aan ben ik geboeid door gezonde voeding en ook koken heeft me altijd al geïnteresseerd. Met de kennis die ik doorheen deze weg heb verzameld en nog steeds probeer te verzamelen wil ik jullie graag bijstaan met een persoonlijk aangepast voedingsadvies, tips en goede raad. Gezonde of een aangepaste voeding, is bij veel aandoeningen van belang. Daarom wil ik mijn steentje hiertoe bijdragen. Heb je vragen over je eigen voedingspatroon? Wil je een gezonde levensstijl aannemen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

Mail: emma@lottedeclercq.be    GSM: 0495/57.15.34

Charlotte De Metsenaere

Ik ben Charlotte en ben afgestudeerd als diëtiste aan Odisee te Gent. Ik ben praktijkassisente bij diëtistenpraktijk Lotte De Clercq. Je zal mij dan ook zeker zien rondlopen in de praktijk want ik help op verschillende gebieden. Tevens help ik ook met het beantwoorden van mails en telefoontjes.

 

Ik ben zelf al zeer lang geboeid door gezonde voeding en sport. Deze hebben ongetwijfeld allebei een enorme impact op ons lichaam. Het effect van beide factoren op het lichaam fascineren mij enorm.

Ik geloof dan ook sterk in de uitdrukking 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. 


Zelf ben ik vegetarisch wat mij geleerd heeft creatief om te springen met recepten, maar vooral ook te gaan experimenteren met andere producten en andere kooktechnieken.Deze ervaring deel ik dan ook met heel veel plezier. Recepten, tips, nieuwe producten, ... leer ik jullie graag kennen!

 

Mail: charlotte@lottedeclercq.be

Ellen Van Gucht (stagiaire)

Ik ben Ellen Van Gucht, laatste jaar studente Voedings- en Dieetkunde aan Odisee te Gent.

 

Na het behalen van mijn diploma ‘Master in de biomedische wetenschappen’ optie voeding en mijn koksdiploma via het volwassenenonderwijs (CVO Gent), werd mijn passie voor voeding nog sterker aangewakkerd.

 

Hierdoor nam ik in 2014 de beslissing om resoluut voor mijn droom te gaan en startte ik de professionele bacheloropleiding ‘Voedings- en Dieetkunde’ in afstandsonderwijs aan Odisee in Gent.

 

2018 heeft dan ook veel in petto voor mij. Niet alleen zal ik afstuderen in januari 2018, maar verwachten we begin maart een 2de zoontje in ons gezin.