Dit jaar is het thema van de week van de diëtist: 'buitenaards gezond lekker eten'. We willen hiermee kinderen en volwassenen nog verder aansporen om gezond te eten en overtuigen dat gezond eten lekker kan zijn. Daarom dat er verschillende zaken worden georganiseerd tijdens deze week.

Brooddozen:

Elke dag de brooddoos vullen voor de kinderen, het is een heuse karwei en soms moeilijk om ze veel groenten en fruit te laten eten. Daarom dat we de hele week foto's op onze facebookpagina gaan zetten om jullie te inspireren, natuurlijk plaatsen we er ook bij hoe we het maken.

 

Winkelbezoek:

Op woensdag 22 maart (van 14u tot 17u) kan je Emma samen met onze stagiaire vinden in de Lidl op de Frans Van Ryhovelaan (Tribeca) te Gent. Ze zijn daar om meer uitleg te geven over gezonde voeding, dit zowel voor kinderen als voor volwassenen. Naast het geven van uitleg kan je er ook proeven van 2 koekjes die we reeds eens hebben gemaakt in onze workshop de ‘zoete zonde’. We voorzien een basis havermoutkoekje en een havermoutkoekje met banaan en chocolade. Het koekje zal verpakt zitten en het receptje krijg je er bij, dit zolang de voorraad strekt. Je kan gerust alles dan al kopen in de Lidl om er daarna zelf van te genieten. Ook brengen we nog een leuke tombola mee waar je gerust aan kan meedoen.

 

Opendeurdag:

Op zaterdag 25 maart zetten we onze deuren open van 13u tot 17u. Je kan langskomen om kennis te maken met de praktijk. Ook hier voorzien we enkele van onze koekjes met het bijhorende receptje voor als je deze ook graag eens wilt proeven en terug zolang de voorraad strekt. Daarnaast gaan we zowel voor jong als oud een spel voorzien om te kijken of jullie weten hoeveel suiker nu in alle dranken zitten. Iedereen die deelneemt aan het spel krijgt een goodiebag vol zaken om je te helpen gezond te leven.

 

 

Daarnaast kan je op zaterdag ook enkele vragen aan ons stellen en is het mogelijk om eens naar jouw lichaamssamenstelling te kijken. Zodat je ook eens te weten komt hoe dat jouw lichaam er nu vanbinnen uitziet. Dit alles is uiteraard gratis en vrijblijvend.

 

Tijdens de week:

Wil je een afspraak maken tijdens de week van de diëtist, dan kan dit natuurlijk. Ook kan je zoals altijd ook een gratis info-afspraak maken om ons zo ook beter te leren kennen. Zodat je weet wie we zijn, maar ook of we jou kunnen helpen om gezonder te leren eten. Hopelijk tot binnenkort!