Salade in wrapmandje met gebakken kip en avocadodressing

Ingrediënten

  • 4 wraps (liefst volkoren)
  • 240g kip
  • 1 eetlepel olie
  • 8 mini trostomaten (zoals op foto)
  • 1/2 komkommer
  • 4 handen rucolasla
  • 4 handen ijsbergsla
  • 120g volkorenrijst
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels mager yoghurt
  • Kruiden: peper, zout, curry, ...

Bereidingswijze:

We beginnen met de rijst te koken zoals vermeld op de verpakking. Je kan de rijst ook gerust vervangen door quinoa of dergelijke. Ondertussen snijden we de kip in reepjes en omwentelen deze met de eetlepel olijfolie. We voeg ook curyy, peper en zout toe. Nadien bakken we de kip gaar.

 

Voor de wrapmandjes verwarmen we de oven voor op 200°C. We leggen de wraps in een bakvorm in de vorm van een pot of mandje, de vorm die we de wrap geven is ook de vorm die ons mandje gaat hebben. We bakken deze wrap gedurende 10 minuten op de 200°C, nadien halen we ze uit de oven en laten het afkoelen.

 

Nu gaan we onze sla wassen en indien nodig snijden we deze in kleinere stukken. De komkommer en tomaten gaan we ook wassen. De komkommer snijden we in kleine stukjes en de tomaten in 4 partjes. Als laatste maken we dan de avocado dressing. Deze maken we door 1 avocado uit te hollen en in een blender te doen. Hier voegen we de magere yoghurt aan toe en daarnaast ook peper, zout en wat curry. We blenden alles en kruiden bij indien nodig. Indien je wenst kan je er ook verse koriander bij doen, dit past zeer goed bij het slaatje.

 

Dan vullen we het wrapmandje. We plaatsen het mandje op een bord en onderaan leggen we onze gekookte rijst. Hierop doen we de mengeling van onze sla en dan een laagje komkommer. In het midden verdelen we onze kip en we schikken de tomaten er mooi ronde. Werk af met een goede schep van de avocado dressing.

Dien op en geniet ervan!