Bloemkoolcurry

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes look
  • 400g tomaten
  • 2 dl kokosmelk (met minder dan 10% vet)
  • 2 rode paprika's
  • 1 ajuin
  • 40g gember
  • 250g kikkererwten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Kruiden: paprikapoeder, komijn, garam masala, kurkuma
  • Verse koriander

Bereidingswijze:

Was de paprika's en snijd deze in stukken. Grill de paprika's totdat deze licht gaar zijn, dit kan in een grillpan of in de oven. Je kiest zelf of je de paprika's nadien schilt of de schil eraan laat.

 

Schil de gember en snijd deze fijn. Doe de paprika in een kom samen met de gember, de teentjes look en de tomatenblokjes. Blend alles totdat je een egale massa krijgt. Voeg de kruiden toe en meng goed onder elkaar. Begin met niet teveel kruiden, je kan nadien altijd bijkruiden.

 

Snipper de ajuin en fruit deze samen met de zonnebloemolie in een wok. Snijd de bloemkool in roosjes en bak deze 2 minuten aan in de wok. Voeg nadien de tomatenpasta toe en laat meebakken. Snijd de chilipeper, als je het graag pikant hebt, dan kan je gerust de pitjes erin laten. Anders verwijder je die best. Voeg de chilipeper toe aan het gerecht en voeg ook de kokosmelk en de kikkererwten toe. Breng het geheel aan de kook en laat gedurende 10 minuten sudderen. Proef en kruid bij waar nodig, voeg ook peper en zout toe naar eigen smaak. Afhankelijk van de grote van je roosjes bloemkool gaat je bloemkool gaar zijn, anders kan je het verder laten pruttelen totdat deze gaar zijn.

 

Snipper de koriander. Schep de curry in een bord en werk af met de koriandersnippers. Dien op en geniet ervan. Je kan het gerecht gerust met rijst, maar ook met brood of een naanbrood eten.

 

Smakelijk!