Bloemkoolpizza

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
    • ½ bloemkool
    • 1 ei 
    • 50g gemalen kaas
  • Vulling:
    • 4 eetlepels tomatensaus (tomatenpassata)
    • kruiden zoals oregano, peper, zout en andere tuinkruiden
    • 1 tomaat
    • ½ puntpaprika
    • ½ bol mozzarella

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in stukjes en was deze. Daarna gaan we deze raspen of in een blender fijnhakken. De bloemkoolstukjes koken we dan gaar in licht gezouten water gedurende 5 minuten. Laat de bloemkool uitlekken en wring het resterende vocht eruit met een theedoek. Doe de bloemkool in een kom en voeg het ei en de gemalen kaas toe en meng goed. Doe het mengsel op een bakpapier en vorm de pizza. Bak de bodem 20 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180°C.

 

Ondertussen kunnen we de vulling maken. We mengen de tomatensaus met de kruiden en brengen deze op smaak. We wassen de groenten en snijden deze in schijfjes en nadien ook de mozzarella. Als de bodem gebakken is smeren we hierop een laag tomatensaus en beleggen we deze met de tomaten, puntpaprika en mozzarella. Bak gedurende 10 minuten op 180°C.

 

Dien op en geniet ervan!