Courgettepizza

Ingrediënten

Voor de bodem:

            ·         1 courgette

            ·         50g volkoren bloem

            ·         50g gemalen kaas

            ·         50g gemalen kaas

            ·         Curry

            ·         Zout

Vulling:

            ·         4 eetlepels tomatensaus (tomatenpassata)

            ·         kruiden zoals oregano, peper, zout en andere tuinkruiden

            ·         1 tomaat

            ·         ½ puntpaprika

            ·         ½ bol mozzarella


Bereidingswijze:

Was de courgette en rasp deze. Laat volledig uitlekken en wring met behulp van een theedoek het vocht eruit. Doe de courgette in een kom en voeg hieraan de bloem, de eieren en de gemalen kaas toe. Kruid met wat zout, peper en curry. Roer alles goed door elkaar. Doe het mengsel op een bakpapier en vorm de pizza. Bak de bodem 15 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180°C.

Ondertussen kunnen we de vulling maken. We mengen de tomatensaus met de kruiden en brengen deze op smaak. We wassen de groenten en snijden deze in schijfjes en nadien ook de mozzarella. Als de bodem gebakken is smeren we hierop een laag tomatensaus en beleggen we deze met de tomaten, puntpaprika en mozzarella. Bak gedurende 10 minuten op 180°C.

Dien op en geniet ervan!