Frisse lentesalade

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • gemengde sla (vb. met rucola)
  • 3 lente-uitjes
  • 20 kerstomaatjes
  • ½ komkommer
  • 2 stronken witloof
  • ½ Granny Smith appel
  • broodcroutons van 2 dikke sneden meergranen brood
  • 150g light mozarella bolletjes
  • 200g gepelde garnalen (kan ook vervangen worden door gekookte hamblokjes, gegrilde kipblokjes, …)
  • 1 eetlepel frambozenazijn (of azijn/light-vinaigrette naar keuze)
  • afwerking: 1 handje notenmengeling

Bereidingswijze

Was de sla en laat deze goed droog zwieren. Was de overige groenten en ontdoe ze eventueel van harde stukken of van de schil. Snijd de lente-uitjes in ringen, de kerstomaatjes in de helft, de komkommer in kubusjes, de witloof in stukjes en de appel in fijne reepjes. Doe alle groenten samen in één kom en meng ze goed door elkaar. Rooster het meergranen brood en snijd hier kleine stukken van. Doe deze als croutons op de salade. Dien op en geniet ervan!