Gevulde courgette

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 paprika’s
  • 4 eetlepels maïs
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 100g gemalen magere kaas
  • 250g bruine rijst
  • 1l groentebouillon
  • 1 eetlepel olie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Was alle groenten, snijd de courgette in de lengte in 2. Hol de courgette uit met een lepel zodat er nog ongeveer 0,5 tot 1cm rand is. Snijd de courgette die je eruit hebt gehaald in kleine blokjes. Snijd ook de wortels en de paprika’s in kleine blokjes. Snipper de ajuin en fruit deze in de olie. Voeg dan de groenteblokjes toe, stoof gedurende 2 minuten en voeg dan de rijst en de groentebouillon toe. Laat het geheel koken totdat de rijst gaar is. Vul de courgettes met de rijst en groenten. Over strooi met kaas en leg de courgettes in een ovenschotel. Bak het geheel gedurende 15min in een voorverwarmde oven op 185°C.

Dien op en laat het smaken!