Groenterolletjes met knoflookdip

Ingrediënten (v oor 1 persoon)

  • Voor de groenterolletjes:
    • 1/4 paprika
    • 1 stengel selder
    • 1 wortel
    • 30g verkruimelde feta
    • 20g granenmengeling (ik heb gekozen voor de mengeling van Bosto met rijst, gerst, quinoa en tarwe)
    • 1/4 avocado
    • 1 eetlepel gesnipperde koriander
    • 3 rijstpapieren
  • Voor de knofloopdip:
    • 125g griekse yoghurt
    • 2 eetlepels magere melk
    • 1 teentje look
    • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
    • 1 eetlepel gesnipperde koriander
    • Peper en zout

Bereidingswijze

Was de groenten en snijd deze in kleine reepjes, zorg ervoor dat deze relatief fijn zijn zodat het makkelijker is om het rolletjes straks te maken. Kook de granenmengeling gaar zoals het op de verpakking staat en laat afkoelen. Als alles gesneden is zet ik alles in kommetjes om het makkelijk te nemen en zet dan ook een waterbad klaar voor je rijstpapier. Leg 1 velletje rijstpapier in het water zodat deze kan weken en je het rolletje kan maken. Haal het rijstpapier uit het waterbad en leg een nieuw erin. Nu beginnen we aan het groenterolletje. Plaats 1 à 2 eetlepels van de granenmengeling aan de bovenste rand van het rijstpapier, let erop dat je een dikke 2cm verwijderd bent van de uiterste rand. Leg nu 3 à 4 reepjes van alle groenten en bestrooi met fijngehakte koriander en verkruimelde feta. Vouw het korte bovenstuk over het geheel. Vouw vervolgens de zijkanten naar het midden en rol strak naar beneden. Suggestie: omgekeerde rollen kan ook. Plaats de groenten onderaan het rijstpapier met een spatie van 2cm van de rand. Plooi de zijkanten naar het midden en rol naar boven toe. Herhaal totdat je 3 rolletjes hebt.

 

Voor de knoflookdip: Snipper het teentje look en voeg deze samen met de gesnipperde koriander en bieslook aan de Griekse yoghurt toe. Voeg ook de magere melk toe en meng alles goed onder elkaar. Let erop dat alles goed gemengd is. Kruid af met peper en zout.

Dien op samen met de groenterolletjes en laat het smaken!