Hespenrolletjes met witloof

Ingrediënten

  • 8 stronken witloof
  • 8 sneden gekookte hesp
  • 150g magere gemalen kaas
  • 2 eetlepels bloem-
  • 1 eetlepel bakmargarine
  • 1l magere melk
  • Kruiden zoals peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Was de witloof en snij het hart eruit zodat het niet te bitter smaakt. Stoom of kook de witloof gedurende 10 minuten en laat dan lichtjes afkoelen. Maak de kaassaus als volgt: smelt de bakmargarine en voeg dan de bloem toe. Voeg daarna stapsgewijs de melk toe, roer goed zodat deze niet begint te klonteren. Laat lichtjes koken en zet dan het vuur uit. Voeg 100g van de kaas toe en laat deze smelten, roer ondertussen ook goed. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Maak de hespenrolletjes door telkens 1 stronk witloof in 1 snede hesp te rollen, leg in een ovenschotel. Als alle witloof in de ovenschotel ligt kan je deze overgieten met de kaassaus. Gebruik dan de rest van de kaas om over de ovenschotel te strooien zodat er zich een korstje kan vormen. Bak de schotel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.

Dien op met gekookte aardappeltjes en geniet ervan!