Hindefilet met vergeten wintergroenten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pastinaken
  • 6 raapjes
  • 6 winterwortelen
  • 4 zoete aardappelen
  • kruiden: zout, peper, tijm & laurier2 el olijfolie4 hindefilets (ca. 150g/stuk)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui op grove ringen en pers de knoflook. Schil de pastinaken, wortelen en zoete aardappelen. Laat de raapjes ongeschild maar was grondig. Snijd alles op grote stukken.
  3. Breng water aan de kook, en voeg de pastinaken, wortelen en raapjes toe. Voeg na 5 min. de zoete aardappel toe, en laat alles dan nog 5 min. koken.
  4. Giet de groenten af, en doe ze samen met de ui en look in een grote ovenschaal. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en overgiet met 2 el olijfolie. Plaats gedurende 10 min. in de oven, tot alle groenten zacht zijn. Grill ondertussen de hindefilets op een grillpan. Zorg dat ze vanbinnen nog mooi rood/roze zijn. Kruid nadien met peper en zout.
Smakelijk!