Kaastaart met fruit

Ingrediënten

Bodem:

  • 6 droge koekjes zoals vitabis
  • 20gr bakmargarine
Vulling:
  • 1kg magere platte kaas
  • 100 ml magere melk
  • 16gr vanillezoetstof
  • 3 blaadjes gelatine
  • Fruit naar keuze

Bereidingswijze

Klop de koekjes fijn en meng ze met de gesmolten bakmargarine. Leg het mengsel in een springvorm en druk alles plat zodat de bodem gevormd wordt. Zet de vorm in de koelkast voor minstens 1u om de bodem te laten uitharden.

 

Laat de gelatine weken in wat water. Warm de melk samen met de zoetstof op en voeg hieraan de gelatine toe totdat de gelatine opgelost is. Mix de verse kaas (die op kamertemperatuur is) samen met het mengsel van de melk tot een schuimige massa ontstaat. Giet deze massa op de gesteven bodem en laat het ongeveer 3 à 4 uur in de koelkast opstijven. Werk de taart af met het door u gekozen fruit.

Dien op en laat het je smaken!