Kippengyros

Ingrediënten

  • 600g kippenfilet
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ajuin
  • 250g champignons
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml water
  • 2 teentjes look
  • Kruiden: paprikapoeder (min. 1 eetlepel), currypoeder, marjolein, dragon, oregano, laurier (1 à 2 blaadjes), peper en zout

Bereidingswijze

Maak een marinade door de tomatenpuree te mengen met de olijfolie en het water. Voeg nadien de kruiden toe en meng deze goed onder elkaar. Snipper de look en meng deze ook onder de marinade. Snijd de ajuin in halve maantjes en was de paprika en snijd deze ook in reepjes. Voeg dit toe aan de marinade. Kuis nadien de champignons en snijd deze in 4, indien het grote champignons zijn kan je ze in 8 snijden. Voed de champignons toe aan de marinade en roer alles goed onder elkaar. Snijd de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade en roer alles terug goed onder elkaar. Zodat alles bedekt zit onder een dun laagje marinade. Zet de kom in de koelkast voor minstens 1uur (je mag dit gerust een nacht laten marineren).Nadien kan je de gyros bakken in 1 eetlepel olijfolie, je gaat merken dat de groenten ook nog wat extra vocht gaan afgeven. Indien je toch denkt dat de gyros te droog is, dan kan je gerust nog wat extra water toevoegen, extra olie is niet nodig. De gyros kan je opdienen met bruine rijst of je kan deze ook tussen een wrap met wat groene sla serveren.

Smakelijk!