Meloen met parmahamsalade

We kennen allemaal de klassieker van meloen met parmaham. Daarom hebben we hierop een twist gemaakt en een heerlijke salade gemaakt die je gerust als lunch kan eten. Je kan het ook als voorgerecht serveren, maar dan misschien een iets kleinere portie en zonder het getoast brood. Ook hebben we ervoor gekozen om de parmaham krokant te bakken in de oven, hierdoor heb je minder vet binnen en een extra 'krak' in je salade. Hopelijk veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 50g sla
  • 50g rucola
  • 16 radijzen
  • 4tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 12 sneden parmaham
  • 1 meloen

Bereidingswijze

We verwarmen de oven voor op 200°C, ondertussen leggen we de sneden parmaham naast elkaar op een bakpapier en bedekken deze terug met een bakpapier; Bak de parmaham gedurende 20 minuten in de oven, leg wel een schaal of iets zwaar op het bakpapier, dit zorgt ervoor dat de parmaham niet omhoog krult. Ondertussen wassen we alle groenten en maken de salade. We beginnen met de sla en deze in stukken te snijden. Deze mengen we samen met de rucola. Dan snijden we de tomaat in 8 partjes en snijden we de radijzen in schijfjes. Als laatste snijden we de komkommer in blokjes. Je kan er voor kiezen om alle groenten onder elkaar te mengen of om ze op een bord te schikken per persoon. Dan snijden we de meloen ook in stukken zodat we deze op de salade kunnen schikken. Als de parmaham gebakken is halen we deze uit de oven en scheuren deze in stukken en voegen het aan de salade toe.

Dien op met geroosterd brood en geniet ervan!