Pompoensoep met curry

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (ca. 1 kg)
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bakmargarine
  • kippenbouillon o.b.v. vetarme kippenbouillonblokjes
  • 1 plakje serranoham (ca. 0,5 cm dikte, vraag aan slager)
  • currypoeder & peper

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes.
  2. Pel de uien en knoflook en snipper fijn.
  3. Verhit de margarine in een grote kookpot. Stoof er de ui en look even in aan. Voeg de pompoenblokjes vervolgens toe en laat even meestoven.
  4. Breng de bouillon aan de kook in een steelpannetje, en voeg zoveel toe aan de groenten tot ze net onder staan.
  5. Laat de soepgroenten ca. 10 min. koken, tot de pompoenblokjes zacht zijn geworden.
  6. Snijd ondertussen de serranoham op blokjes en bak zonder vetstof in een antiaanbakpan. 
  7. Breng de soep op smaak met currypoeder en peper. Werk af met enkele blokjes gebakken serranoham.

Eet smakelijk!