Quinoaquiche

Ingrediënten

  • 300g ongekookte quinoa
  • 1 middelmatige pompoen (+/- 450g)
  • 2 courgettes
  • verse tijm
  • peper (afkruiden naar keuze) en zout (een snuifje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ groentebouillonblokje
  • 250g feta kaas
  • twee handjes pijnboompitten
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Reinig de pompoen en ontdoe deze van de schil. Was de courgette en snijd daarna de pompoen en courgette in gelijke, kleine stukjes (+/- 3 cm). Doe alle stukjes in een kom en vermeng met de verse tijm en peper en zout. Doe de stukje in een ovenschaal en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven en laat de pompoen zacht worden. Verwarm water met het halve groentebouillonblokje in een kookkom en kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Als de quinoa gaar is, druk het als een soort deeg in een ronde quichevorm. Haal de pompoen/courgettevulling uit de oven en voorzie deze van een deksel of aluminiumfolie zodat de vulling niet te veel afkoelt. Zet de quinoa-quichevorm in de oven en laat voor 25 minuten krokant bakken op 160 graden.(Controleer regelmatig of de bodem niet te hard bakt!) Haal de gebakken quinoa-quichevorm uit de oven en schep de pompoen/courgettevulling op de quinoabodem. Snijd de fetakaas in kleine stukjes en verpreid deze tussen de vulling overheen de quinoabodem. Zet de quiche gedurende 15 minuten terug in de oven op 180 graden tot de geitenkaas mooi bruin gebakken is. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een pan (zonder vet!) tot deze mooi bruin zijn. Haal de quiche uit de oven en strooi de pijnboompitjes overheen de quiche. Versier de quiche met enkele blaadjes basilicum.

Laat het smaken!