Salad jar met scampi en appel

Ingrediënten

  • 200g bulgur
  • 300ml lauwwarm water
  • 16 scampi's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 appel
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels magere natuuryoghurt
  • 1/2 rode ajuin
  • sap van 1/2 limoen
  • 4 grote handen veldsla
  • peper, zout en currypoeder

Bereidingswijze

  1. Giet de bulgur in een kom, overgiet met het lauwwarme water en laat 30 minuten staan.
  2. Pel en ontdarm de scampi's.
  3. Was de appel en snijd deze in reepjes
  4. Snipper de ajuin
  5. Snijd de avocado middedoor, verijder de steen en lepel het vruchtvlees eruit.
  6. Prak het vruchtvlees fijn en meng met de yoghurt, de stukjes ui en het limoensap.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Kruid de scampi's met peper en currypoeder en bak ze aan in de olijfolie tot ze gaar zijn.
  9. Maak je salad jar: begin met 2 lepels van de dressing en schik hierop 1/4 van de bulgur. Schik hierop de scampi's en leg ertussen de appelreepjes (doe er gerust wat citroensap op zodat ze niet bruin uitslaan).Werk af met de veldsla. Doe de pot dicht en neem hem mee om van te genieten.
Smakelijk!