Taart met citroen en fruit

Ingrediënten

  • 50g bakmargarine
  • 2 eetlepels honing
  • 150g droge koekjes zoals vitabis
  • 250g ricotta
  • 200g magere verse kaas
  • 10g basterdsuiker
  • 20g zoetstof (a ratio ½ suiker)
  • Schil en sap van 2 citroenen
  • 1,5dl slagroom
  • Fruit ter garnering

Bereidingswijze

Smelt de margarine en de honing en roer de verkruimelde koekjes erdoor. Meng alles goed en verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette springvorm, druk goed aan. Roer de ricotta in een kom zacht en meng de magere verse kaas, de basterdsuiker, het zoetmiddel en geraspte citroenschil erdoor. Klop geleidelijk het citroensap erdoor.

 

Klop in een andere kom de slagroom stijf. Roer de slagroom door het ricottamengsel. Schep de vulling op de kruimelbodem en maak er met de achterkant van een lepel mooie krullen in. Zet de vormpjes in de koelkast om hem op te laten stijven. Haal de taart uit de springvorm en garneer hem met het fruit.

Smakelijk!