Thaïse kippenburger

Ingrediënten

  • Voor de kipburgers:
    • 400 g kipfilet
    • 1 eidooier
    • 1 el rode currypasta
    • ½ rode chilipeper
    • 1 bussel koriander
    • 4 meergranen ovenbroodjes
  • Voor de groenten:
    • 1 rode ui
    • 1 teentje look
    • 2 paprika ‘s
    • 250 g sojascheuten
    • 4 stengels lente-ui
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 el olijfolie
    • 50 ml sojasaus
    • sap van ½ limoen
    • peper
    • 100 g ijsbergsla
  • Voor de currysaus:
    • 100 g magere platte kaas
    • 1 el currypasta
    • enkele druppels limoensap (naar eigen smaak)
    • 2 el fijngehakte koriander
    • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bereid de kipburgers: Mix de kipfilet met de eidooier en currypasta in de blender. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het fijn. Snijd ½ van het busseltje koriander fijn, en meng samen met de chilipeper onder het gemixt kippenvlees. Kruid met peper en zout en meng grondig. Maak burgers van het gehakt met behulp van een uitsteekring. Laat min. ½ uur opstijven in de koelkast.
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet opzij in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200° C. Besprenkel de ovenbroodjes met wat water, en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 10 minuten in de oven (zie aanwijzingen op de verpakking voor de juiste temperatuur en baktijd). Neem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika ’s en snijd op fijne repen. Snijd de lente-ui op ringen.
  5. Verhit 1 el zonnebloemolie in een wokpan op een hoog vuur. Roerbak enkele minuten de ui en look. Voeg de paprika ’s toe, en laat 5 minuten meebakken. Roer regelmatig in de pan om aanbranden te vermijden!
  6. Voeg de sojascheuten toe en laat nog enkele minuten mee wokken.
  7. Meng op het einde van de bereiding de lente-ui onder de groenten, en breng op smaak met sojasaus, limoensap en peper.
  8. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, en bak hierin de kipburgers.9. Snijd de broodjes open, en vul met ijsbergsla, de kipburger en gewokte groenten. Lepel er wat currydressing over en plooi het broodje toe. Verhoog je groente-inname door er nog wat gewokte groenten afzonderlijk bij te eten.
Smakelijk!