Tiramisu met gemarineerde aardbeien

Ingrediënten

  • 8 aardbeien
  • zoetmiddel ter vervanging van 2 koffielepels suiker (wij hebben gekozen voor tagatesse)
  • 2 koffielepels balsamicoazijn
  • 4 koffielepels citroensap
  • 6 eetlepels water
  • enkele blaadjes verse munt
  • 25g magre platte kaas
  • 10g ricotta
  • zoetmiddel ter vervanging van 10g suiker
  • 4 boudoirkoekjes
  • 1 kopje koffie

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardbeien in fijne plakjes en snijd de blaadjes munt fijn.
  2. Meng het zoetmiddel (2 koffielepels), het balsamicoazijn, het citroensap en wat water in een pot en vog hieraan de aardbeien toe. Laat ze minstens 2 uur marineren.
  3. Vermeng de platte kaas met de ricotta en het zoetmiddel.
  4. Giet het vocht van de aardbeien af.
  5. Dop 2 koekje in de koffie en leg ze op de bodem van een dessertschaaltje.
  6. Leg daarbovenop 1 à 2 lepels van het kaasmengsel.
  7. Daarbovenop komen de aardbeien in fijne plakjes.
  8. Leg daarop nog eens 2 koekjes die je in de koffie hebt geweekt, het kaasmengsel en nog wat aardbeien.
  9. Laat 1 uur opstijven in de koelkast (indien gewenst)
Smakelijk!