Tiramisu met gemarineerde aardbeien

Ingrediënten

  • 8 aardbeien
  • zoetmiddel ter vervanging van 2 koffielepels suiker (wij hebben gekozen voor tagatesse)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 100ml water
  • snuifje kaneel
  • enkele blaadjes verse munt
  • 25g magre platte kaas
  • 10g ricotta
  • zoetmiddel ter vervanging van 10g suiker
  • 4 volkoren speculooskoekjes
  • 1 kopje koffie

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardbeien in fijne plakjes en snijd de blaadjes munt fijn.
  2. Breng het zoetmiddel, het water, het citroensap, de muntblaadjes en de kaneel in een kookpot en breng aan de kook. Giet de marinade over de aardbeien en laat ze samen afkoelen. Laat ze minstens 2 uur marineren.
  3. Vermeng de platte kaas met de ricotta en het zoetmiddel.
  4. Giet het vocht van de aardbeien af.
  5. Dop 2 koekje in de koffie en leg ze op de bodem van een dessertschaaltje.
  6. Leg daarbovenop 1 à 2 lepels van het kaasmengsel.
  7. Daarbovenop komen de aardbeien in fijne plakjes.
  8. Leg daarop nog eens 2 koekjes die je in de koffie hebt geweekt, het kaasmengsel en nog wat aardbeien.
  9. Laat 1 uur opstijven in de koelkast (indien gewenst)
Smakelijk!