Vis en papilotte

Ingrediënten

  • 2 kleine uien
  • 2 venkels
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groene paprika
  • Aluminiumfolie
  • 4 stukken witte vis naar keuze (max. 150g per stuk)
  • viskruiden, p&z, dille, tijm
  • sap van 1 citroen
  • witte wijn
  • krielaardappelen of aardappelen in de schil

Bereidingswijze

Reinig de groenten en snijd alle groenten in kleine blokjes (brunoise). Breng alle groenten in één grote kom en roer ze goed onder elkaar zodat ze goed gemengd zijn. Scheur vier grote vellen aluminiumfolie af en leg de vier vellen naast elkaar op het werkblad. Neem de vier stukken vis en dep ze goed droog met keukenpapier. Leg op elk vel aluminiumfolie in het midden een stukje vis. Kruid de vis langs beide kanten met de voorgestelde kruiden of met kruiden naar keuze. Verdeel de gesneden groentemengeling in vier porties en schep met een lepel één groenteportie per stuk rauwe vis. Sprenkel citroensap (naar smaak) over de vis. Vouw het vispakketje dicht door de uiteinden van de aluminiumfolie naar het midden te brengen. Zorg dat er bovenaan nog een opening is om de witte wijn toe te voegen. Voeg de witte wijn naar smaak toe en zorg dat de wijn niet uit het pakketje loopt. Druk het pakketje zeer goed dicht zodat er zeker niets kan uitlopen. Plaats de vier pakketjes op de barbecue en laat 45 min – 1u garen. De duur van het garen hangt af van de dikte van de vis en de hoeveelheid groenten. Serveer de vis en papillotte met vier kleine krielaardappelen of twee middelgrote aardappelen in de schil. Indien gewenst kunnen er ook fijngesneden, gedroogde tomaten worden toegevoegd aan de groenten.

Eet smakelijk!