Zalm met zoete aardappel in de oven

Ingrediënten

  • 500g zalm
  • 200g kerstomaten
  • 200g sluimererwten
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 400g zoete aardappel
  • 300g krielaardappelen
  • 2 eetlepels magere kruidenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • oregano
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze


Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd nadien de krielaardappelen in 8 stukken. Kook deze 2 samen gedurende 10 minuten. Was ondertussen de paprika en snijd deze in reepjes. Was de sluimererwten en verwijder eventueel harde steeltjes. Schil de sjalot en snijd deze in 8 partjes, en plet de teentjes look. Meng de groenten onder elkaar.

 

Als de zoete aardappel en aardappel gekookt zijn, giet deze af en voeg hieraan de olie toe. Kruid met oregano en Provençaalse kruiden naar eigen smaak. Voeg ook peper en zout toe. Meng alles goed onder elkaar. Voeg nadien de groenten toe en meng deze onder de aardappelen. Doe de groenten in een ovenschaal. Schik hierop de zalm en besmeer deze met de magere kruidenkaas. Als laatste wassen we de kerstomaten en schikken er enkele op de zalm en de rest tussen de andere groenten. Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten op 180°C.

Dien op en geniet ervan!