In onze praktijk vind je op dit moment 4 diëtisten die klaar staan om je verder te helpen. Alle vier scholen we ons constant bij om zeker te zijn dat we iedereen op de best mogelijke manier kunnen helpen. Daarom organiseren we ook binnen onze praktijk maandelijks opleidingsdagen. Zo blijven we allevier op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kan je bij elk van ons dezelfde kwaliteit verwachten. Tijdens deze opleidingsdagen hebben we ook intervisie-gesprekken om ervoor te zorgen dat we iedereen de beste hulp geven! 

 

Daarnaast ontvangen we ook regelmatige basis stagiaires op onze praktijk die ons helpen en consulten en workshops met ons meevolgen. Zo krijgen ze een beeld van wat een diëtist nu allemaal doet. Hieronder kom je meer over ons te weten.

Lotte De Clercq

Mijn visie

Geen strenge diëten en zeker geen crashdiëten, maar wel hoe je op een duurzame manier terug kan genieten van voeding. Dat staat er bij mij centraal, want het is belangrijk dat je voeding en je levensstijl op elkaar zijn afgesteld.

 

Advies voor jou?

Je kunt bij mij terecht voor verschillende zaken, denk aan een gezondere levensstijl, het bereiken van een stabiel lichaamsgewicht, maar ook advies bij allergieën, intoleranties of het FODMaP-dieet.

 

Ik ben in 2009 afgestudeerd als diëtiste en sindsdien heb ik al verschillende opleidingen gevolgd. Mijn eigen interesses liggen voornamelijk bij gezonde voeding, eetstoornissen, sportvoeding, intoleranties en allergieën. Daar heb ik dan ook al de meeste bijscholingen rond gevolgd.

 

Voorliefde voor koken

Diëtiste worden was eigenlijk niet mijn kinderdroom, dat was eigenlijk kok. Dus als kind kon je me al veel in de keuken vinden. Naarmate ik ouder werd, bleef de passie voor voeding en koken bestaan, maar voornamelijk hoe je dit gezond kon maken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Daardoor dat ik reeds verschillende kookboeken heb geschreven om iedereen een helpende hand hierin te bieden. Gezond koken met een twist is dus zeker op mijn lijf geschreven.

 

Met mijn neus in de boeken

Aangezien ik zelf mijn opleiding tot diëtist heb gevolgd van 2006 – 2009, is het logisch dat er al het één en het ander veranderd is. Daarom vinden we het op de praktijk zeer belangrijk om constant bij te leren. We organiseren opleidingsdagen binnen de praktijk om elkaar zaken aan te leren, maar we volgen ook veel opleidingen.

 

Ik heb reeds verschillende bijscholingen gevolgd rond het FODMaP-dieet, de basistraining voor eetstoornissen, de opleiding voedingspsychologie en sportvoeding. Ik lees ook constant bij en probeer ook zoveel mogelijk bij te leren. Om mensen met een eetstoornis of problemen met emoties gekoppeld aan eten beter te kunnen begeleiden, ben ik momenteel ook bezig met het volgen van de opleiding rond de behandeling van eetstoornissen in Nederland.

Mail: lotte.de.clercq@gmail.com    

GSM: 0497/68.94.83

BE0825.847.607

Foto Lotte.jpg
0949.jpg
bynouchka19112307.jpg
Lotte - 5.jpg

Bieke Derdeyn

Mijn visie

Samen met jou ga ik op zoek naar een eet- en leefstijl die past bij wie jij bent en de manier waarop jij leeft. Geen strenge en eentonige diëten, maar een gevarieerde en duurzame balans tussen genieten en gezondheid.

 

Persoonlijk advies

Je kunt bij mij terecht voor advies over gezonde voeding, het bereiken van een stabiel lichaamsgewicht, hoe om te gaan met voedselallergieën en intoleranties, wat te doen bij verhoogde cholesterolwaarden…

 

Tijdens mijn opleiding heb ik ook gewerkt aan een onderzoek rond emotioneel eetgedrag. Het schrijven van een eindwerk hierover gaf mij inzicht in waarom iemand emotioneel eet, wat er op zo’n momenten gegeten wordt en wanneer dit emotioneel eetgedrag voorkomt. Met deze theoretische achtergrond ben ik gestart met het begeleiden van mensen die het gevoel hebben dat ze van het ene dieet op het andere overstappen zonder resultaat, mensen die zich bewust zijn van hun emotionele eetmomenten maar er zelf niet uit geraken en mensen die voelen dat ze moeilijk weerstand kunnen bieden tegen voedsel verleidingen rondom hen. Ik heb me bijgeschoold rond dit onderwerp, onder andere in Nederland. 

 

Passie voor koken

Naast persoonlijke coaching deel ik mijn passie voor voeding ook graag op een andere manier. Ik duik met plezier de keuken en fotostudio in om jullie vervolgens op de blog en via ons Facebook en Instagram kanaal te inspireren met een foto en receptje van één van mijn keukencreaties. Ik laat je daarbij zien dat de termen ‘gezond’ en ‘lekker’ hand in hand gaan. Van eten moet je kunnen genieten!

 

Een leven lang leren

De wetenschap rond voeding staat niet stil en ik dus ook niet. Ik ben steeds op zoek naar manieren om mezelf bij te scholen. Levenslang leren is mijn motto. Dat blijkt ook uit mijn schoolcarrière. Ik studeerde af als master in de biomedische wetenschappen met specialisatie voedingswetenschappen. Na een paar jaar werken, voelde ik de nood om mijn kennis op een andere manier in te zetten. Ik besloot om me verder bij te scholen tot diëtiste om mensen te kunnen motiveren en begeleiden in het vinden van een gezonde levensstijl.

Mail: bieke@lottedeclercq.be       

GSM: 0495/57.15.34

BE0715.815.260

gezondheidspunt1950.jpg
gezondheidspunt1224.jpg
bynouchka19112319.jpg
Bieke - 1.jpg

Wout Vereecken

Mijn visie

Calorieën tellen en crashdiëten zijn niet mijn stijl. Een gezonde levensstijl en een verantwoorde balans tussen gezondheid en eetgewoonten komen voor mij op de eerste plaats.  Samen zoeken we uit wie je bent, wat je vraag is en gaan we op zoek naar een evenwichtig eetpatroon wat het best bij jouw persoonlijkheid en wensen past.

 

Advies voor jou?

Bij mij kan je terecht voor vermagering, verzwaring, het bereiken en het behouden van een stabiel lichaamsgewicht, voedselallergieën (lactose, gluten, koemelkeiwit), FODMAP-dieet bij prikkelbare darmsyndroom, sportvoeding en aangepast voedingsadvies voor kinderen en adolescenten.

 

Passie voor sporten

Als kind stond ik reeds met potten en pannen te spelen. Mijn passie voor koken is dan ook altijd aanwezig geweest. Toch was het voornamelijk mijn liefde voor de sport, meer bepaald het tennis, dat mijn nieuwsgierigheid naar gezonde voeding aanwakkerde. Het is dan ook vanuit deze ‘nieuwsgierigheid’ dat ik verder ben gaan studeren voor diëtist.

 

Lifelong learning

.Naast diëtist heb ik ook het diploma van leerkracht in het secundair onderwijs. Ik hou ervan om kinderen, maar ook volwassenen iets op een voor iedereen aanvaardbare manier aan te leren.

 

Als diëtist vind ik het enorm belangrijk om bij te blijven bij de steeds veranderende wetenschappelijke inzichten. Daarom school ik mij voortdurend bij. Zo ga ik mij in de nabije toekomst verder verdiepen in sportvoeding, alsook in eetproblemen bij kinderen aan de HAN University of Applied Sciences in Nijmegen.  

Mail: wout@lottedeclercq.be   

GSM: 0497/68.94.83

Wout.Instagram_facebook_website.foto
Wout.loopt3
Wout1
Wout.lacht
Wout.strecht
Wout.2
Wout.achter

Amélie Duquenoy

Mijn visie

Leg de focus niet op het cijfer op de weegschaal, maar wel op hoe je in je vel zit. Ik vind het voornamelijk belangrijk om vooral te luisteren naar jouw valkuilen en samen op zoek te gaan naar een eet- en leefstijl die aansluit bij jouw dagelijks leven zonder dat het aanvoelt als een streng dieet. 

 

Advies op maat

Je kan bij mij terecht voor advies omtrent algemene gezonde voeding, vermageren, verzwaren, FODMAP-dieet, hart- en vaatziekten (te hoge cholesterol, te hoge bloeddruk) en intoleranties zoals gluten en lactose. Dankzij mijn tweetaligheid kan ik zowel Nederlandstalige als Franstalige patiënten begeleiden.  

 

Passie voor koken

Naast het sporten en werken, spendeer ik ook een groot deel van mijn tijd in de keuken. Ik vind het leuk om nieuwe receptjes uit te proberen of ongezonde recepten een gezonde twist te geven. Zo voelt gezond eten nooit als een saai of een complex gebeuren.

 

Learning never ends

Als diëtiste vind ik het een belangrijke meerwaarde om me continu bij te scholen over de laatste nieuwe trends over voeding. Daarom zal ik ook geregeld bijscholingen volgen om mijn kennis te verruimen en jullie nog specifieker te kunnen begeleiden.

Al van jongs af aan vond ik het heel boeiend om boeken te lezen over eetstoornissen. Ik deed hier dan ook mijn boekbesprekingen over in de middelbare school. Ook koos ik ervoor om mijn eindwerk over Orthorexia Nervosa te schrijven. In mijn eindwerk heb ik de vergelijking moeten maken met verschillende andere eetstoornissen, waardoor mijn interesse nóg groter werd. Hierdoor zal ik me ook verdiepen in de begeleiding van eetstoornissen.

Mail: amelie@lottedeclercq.be       

GSM: 0476/02.07.84

Amelie 1
125571044_1468646903324340_8586715783857
125765361_381547183161057_70337952431188
Amélie sport 1
125761462_406620540371577_41769003614282