top of page
Image-empty-state.png

Josefien Monserez

Klinisch psycholoog
Klinisch orthopedagoog

Hallo, ik ben Josefien en in Kortrijk kan je bij mij terecht voor gerichte psychologische hulp, advies en ondersteuning. Ik wil je graag begeleiden op weg naar een gezonde relatie met voeding en meer vertrouwen in jezelf en in je lijf.

Mijn visie
Laten we een team vormen rond en met jou, want een eetstoornis kan een hardnekkig beestje zijn. Samen gaan we op zoek naar manieren om dit beestje te temmen en aan te pakken. ‘Samen’ is hier voor mij het sleutelwoord: jij bent expert over jouw gedachten en gevoelens en ik volg jouw tempo hierin.

Mijn advies
Samen voorzien we tijd en ruimte om jouw gedachten op een rijtje te zetten en dit doen we aan de hand van drie pijlers; inzicht, overzicht en uitzicht.
Om te beginnen help ik jou met het herkennen van de denkpatronen van een eetstoornis. Vervolgens gaan we dit in kaart brengen om hier een duidelijk overzicht bij te bieden. In de volgende stap stellen we doelen voorop en aan de hand van aangereikte methodes scheppen we een uitzicht op jouw situatie.
Ook zie ik een meerwaarde in het betrekken van jouw omgeving. Zij vormen immers een belangrijke bron van ondersteuning en zijn mogelijks zoekende naar hoe jou hierbij te helpen.

Levenslang leren
De combinatie van mijn nieuwsgierigheid, enthousiasme en leergierigheid maakt mij een eeuwige student. Om kwalitatief werk te blijven leveren vind ik het noodzakelijk om mijn aanpak te baseren op wetenschappelijk onderzoek. Zo school ik mij voortdurend bij via korte en langdurige opleidingen.

bottom of page