top of page

Brainspotting

Je kan nu ook voor brainspotting bij ons op de praktijk terecht bij Lotte. Ze zit zowel in Gent en Kortrijk.

Wat is brainspotting?

Misschien heb je er al van gehoord, maar misschien ook niet. Brainspotting is een manier om dingen te verwerken. Dit kan gaan over emoties die je hebt weggeduwd, gedachten of trauma's. Hoe kun je het zien? Je brein werkt in golven en plotseling kan deze golf niet verder gaan, waardoor je met een blokkade zit. Deze blokkade kan puur mentaal zijn, maar ook emotioneel of zelfs lichamelijk. Daardoor merk je op dat verschillende dingen niet meer zo vlot verlopen zoals ze zouden moeten, want er is steeds minder ruimte voor alles om soepel te verlopen.

Wanneer praten niet meer werkt

Dan is brainspotting er. Hierbij werken we aan de hersengolven om ze te herstellen. Op die manier kunnen de blokkades oplossen en krijg je weer meer ruimte om te voelen en te leven. Brainspotting verschilt van praattherapie omdat we dieper ingaan op de problemen en niet voortdurend verbanden of inzichten zoeken. Soms heb je iets rationeel verklaard maar voel je het nog niet. Dan is brainspotting er om je te helpen, want we werken niet alleen met het rationele.

Heb je het nog nooit gehad in therapie dat je denkt: "ik snap het rationeel wel, maar ik voel het niet".

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je nog niet bij mij in de praktijk bent geweest, dan is het natuurlijk belangrijk dat we beginnen met een intakegesprek. Dit om te achterhalen wat je hulpvraag is en of brainspotting geschikt voor jou is. Dan kijken we samen hoe we dit aanpakken, want het belangrijkste is vaak het creëren van een band. Wist je dat de effectiviteit van therapie voor 70% afhankelijk is van de therapeutische band? We kijken samen naar wat en hoe en stellen een plan op om dan samen aan de slag te gaan.

Jouw systeem zal ons leiden en laten zien welke afslagen we moeten nemen en welk tempo het best bij jou past, en dan beginnen we. Onderweg blijven we inchecken en kijken wat je nodig hebt. Is het meer een gesprek, een brainspotting sessie, of educatie over wat er gebeurt? Dit kan natuurlijk allemaal.

Voor wie is het geschikt?

Ik ben gespecialiseerd in eetstoornissen en emotioneel eten, dus je kunt bij mij terecht voor deze problemen. We kijken samen naar wat er eerst aangepakt moet worden. Dit kan gaan over:

  • Negatief zelfbeeld

  • Zelfhaat

  • Trauma's

  • Overweldigende emoties

  • Niet voelen

  • Kernovertuigingen die je herstel tegenhouden

  • en meer...

We kijken samen hoe dit je verder kan helpen in je herstel. Het is natuurlijk zoeken wat er het best voelt voor jou! Tot snel?

bottom of page