top of page
LUC_3329.jpg

Mindset

Naast voedingsadvies kan je bij ons nu ook terecht als het gaat over problemen met je mindset of je hebt nood aan psychologische ondersteuning. Hiervoor werken we samen met psychologen en een ervaringsdeskundige bij eetstoornissen.

Denk hierbij aan begeleiding bij:

  • Emotioneel eetgedrag

  • Eetstoornissen

  • Ouders van iemand met een eetstoornis

  • Gezinsgesprekken

  • ...

Dit om te zorgen dat iedereen kan verder geholpen worden. Maar ook om zo goed mogelijk samen te werken.

haute-stock-photography-tuscan-romance-c

Mindset

Het klinkt misschien raar, maar alles heeft eigenlijk met onze mindset te maken. Dus het is de bedoeling dat we steeds op zoek gaan waarom er iets niet lukt, dus het aanpakken van de oorzaak in plaats van het gevolg.

Dit kan zijn door te kijken naar je verleden, maar ook wat er momenteel voor zorgt dat je het moeilijk hebt. 

Denk dus aan het analyseren van de waarom achter je eetpatroon. Niet gewoon tips om aan te passen, maar effectief kijken wat je tegenhoudt om je gedrag te veranderen. Kijken of emoties een impact hebben of niet? Want geen karakter, dat horen we niet graag, het gaat over het krijgen van de juiste hulp.

Voedingsadvies: Diensten

Emotioneel eten

Bij emotioneel eten, weten we reeds dat emoties een impact hebben op je eetpatroon. Je hebt verschillende triggers. Dit zorgt ervoor dat er bepaalde emoties opkomen waar we niet mee om kunnen gaan en deze willen we liever niet voelen. Dus gaan we een coöpingsmechanisme ontwikkelen, wat ook eten kan zijn. 

Dus we gaan op zoek naar wat je behoefte is en hoe je met de emoties kan omgaan. Dit door nieuwe coöpingmechanismes te ontwikkelen, maar ook door te kijken hoe je met de emoties kan omgaan. Dit kan je ook emotieregulatie noemen, ze leren herkennen en ze ook kunnen plaatsen. Op die manier pakken we terug de oorzaak aan.

We gaan op zoek naar jouw vicieuze cirkel en kijken hoe je hier kan uitkomen.

haute-stock-photography-mindfullness-col
Voedingsadvies: Diensten
haute-stock-photography-january-instaquo

Hulp bij eetstoornissen

Bij een eetstoornis gaat het eerder over hulp op maat van de cliënt. We luisteren naar wat je nodig hebben en proberen je zo optimaal te begeleiden. Dit kan in team zijn, maar ook enkel door een diëtist, psycholoog of ervaringsdeskundige. 

Herstellen van een eetstoornis is vechten, vallen, opstaan en opnieuw vechten. Eetstoornissen worden vaak nog te weinig begrepen of op een correcte manier (h)erkend. Via coaching ondersteunen we waar dat kan door te inspireren en te motiveren.

Samen gaan we aan de slag rond jouw relatie met voeding, je zelfbeeld, de gedachten/overtuigingen die je hebt over jezelf/je lichaam/voeding en zoveel meer. We willen met jou gaan kijken hoe je anders (liefdevoller en milder) kan denken over jezelf en hoe je jezelf graag kan leren zien.

Ook ouders die niet meer weten hoe ze met alles moeten omgaan, kunnen bij ons terecht. Dit door oudergesprekken of effectief gezinsbegeleiding. Dit om te zorgen dat de omgeving ook steun kan geven.

Voedingsadvies: Diensten
Voedingsadvies: Diensten
bottom of page