top of page

Psychologie

In Gent en Kortrijk kan je terecht bij Flore om je te helpen als psycholoog.

Mijn visie

Als gedragstherapeut in opleiding en als klinisch psychologe vind ik het belangrijk om op jouw tempo samen op zoek te gaan naar hoe o.a. een bepaald eet- en gedachtepatroon is ontstaan, wat de functie van dat patroon is en welke emotionele beladenheid er onder zit. We maken ruimte voor jouw verhaal en jouw emoties, want wat jij voelt en wie jij bent is belangrijk.

Persoonlijk advies

Bij mij kan je terecht voor therapie wanneer je een moeilijke relatie hebt met voeding, een eetstoornis hebt, last hebt van een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen hebt, je je emoties wegeet, je niet meer weet hoe je naar je lichaam en jezelf moet luisteren, je een negatieve blik hebt over jezelf en je lichaam.

 

Samen gaan we aan de slag rond jouw relatie met voeding, je zelfbeeld, de gedachten/overtuigingen die je hebt over jezelf/je lichaam/voeding en zoveel meer. Ik wil met jou gaan kijken hoe je anders (liefdevoller en milder) kan denken over jezelf en hoe je jezelf graag kan leren zien.

Gepassioneerd door body positivity

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander wat het is om verstrikt te raken in je gedachten en voortdurend bezig te zijn met je lichaam, voeding en de weegschaal. Het opnieuw leren vertrouwen op en luisteren naar je lichaam, je emoties toe laten in plaats van weg te eten en milder zijn voor jezelf gebeurt niet zonder vallen en opstaan.

Maar wanneer je dagelijks gefocust bent op zo weinig mogelijk eten, zo slank mogelijk zijn, calorieën tellen, overmatig sporten en het getal op de weegschaal, wordt het leven een strijd. Want het kan altijd slanker, strakker, beter. Het is nooit goed genoeg waardoor je in een vicieuze cirkel belandt van onder andere diëten, overeten, niet eten, emotioneel eten en de voortdurende afwijzing en zelfhaat.

Uit die vicieuze cirkel stappen vraagt veel tijd, tranen en energie. Wanneer je besluit om je leven niet langer te laten beheersen door de weegschaal, door eten, door negativiteit en/of zelfhaat, stap je echter uit het patroon van jezelf dik vinden, diëten, dit niet kunnen volhouden, je nog slechter voelen en/of overeten. Je begint beter te begrijpen waarom je naar eten grijpt wanneer je je niet goed voelt en je leert te herkennen wanneer de eetstoornis spreekt en wanneer jij aan het woord ben. Je leert om jezelf opnieuw graag te zien, het getal op de weegschaal los te laten en om in de spiegel te kunnen kijken en te aanvaarden hoe jouw lichaam eruit ziet. Het is een lange weg maar het is een weg die de moeite waard is. Het is een weg waarbij je jezelf beter leert kennen, een weg naar zelfliefde en mildheid voor jezelf en het omarmen van jezelf.

Vanuit mijn persoonlijke ervaringen en mijn psychologische achtergrond is mijn motivatie gegroeid om jongeren en (jong)volwassenen therapeutisch te begeleiden die vastzitten in gelijkaardige struggles. In therapie wil ik je op weg helpen om zicht te krijgen  op je eigen triggers en op wat er toe geleid heeft dat je anders naar jezelf bent beginnen kijken. Sinds ik zelf deze weg ben opgegaan, wil ik de boodschap van body positivity en zelfliefde mee helpen verspreiden. Ik wil ruimte geven om te spreken over het waarom je je niet goed voelt en samen de weg opgaan om jezelf terug graag te leren zien. Dat dit niet zonder vallen zal gaan, is een feit. Maar ik help je om weer op te staan en te kijken naar de weg die je al hebt afgelegd en waar je al trots op kan zijn.

bottom of page