top of page
gezondheidspunt1522.jpg

Voedingsadvies op maat

Bij ons kan je terecht voor voedingsadvies op maat. Dit om een gezonde levensstijl en gewicht te krijgen, maar we hebben ons ook gespecialiseerd in verschillende zaken. Zo kan je bij ons terecht voor de volgende zaken:

bynouchka19112335.jpg

Gezonde voeding

Er wordt zoveel geschreven over gezonde voeding, dat je waarschijnlijk al een duidelijk beeld hierover hebt. Wel is het belangrijk om te kijken of dit klopt of niet, want soms kan je door het bos de bomen niet meer zien. Daarom is het ook mogelijk om langs te komen en te kijken of je huidige eetpatroon nu zo (on)gezond is als je denkt. Je kan dan ook rustig eens al je vragen stellen over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. We leggen je alles zo goed mogelijk uit zodat je er zelf een mening over kan vormen.

Heb je vragen over vegetarische of veganistische voeding? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres!

Voedingsadvies: Diensten

Emotioneel eten

We kunnen spreken over emotioneel eten, wanneer we eten op een moment dat we eigenlijk geen honger hebben en ons lichaam dus ook geen nood heeft aan voeding. Maar als ons lichaam ons niet triggert om te eten op dat moment, waarom doen we het dan? In de praktijk merken we dat deze vraag niet altijd zo makkelijk te beantwoorden is. We zien bij mensen die emotioneel eetgedrag vertonen dat ze vaak gaan eten op momenten dat ze zich onrustig voelen, zich vervelen, gefrustreerd zijn maar het kan ook voorkomen wanneer mensen leuke emoties ervaren. De trigger achter dit eetgedrag is dus niet een hongerige maag maar bepaalde emoties, gevoelens of stress.  

Samen zoeken we dus naar hoe we dit kunnen oplossen, met behulp van verschillende tools die we op de praktijk gebruiken.

IMG_3125.jpg
Voedingsadvies: Diensten
IMG_3153.jpg

Hulp bij eetstoornissen

Door de jaren heen hebben we ons op verschillende vlakken bijgeschoold omtrent eetstoornissen. Dit door veel boeken te lezen, met veel mensen te praten, bijscholingen te volgen van Eetexpert en nog zoveel meer. Daarnaast hebben we in de praktijk ook al verschillende mensen geholpen bij het herstel van hun eetstoornis. Daarom dat we ook voor jou klaar staan om je te helpen om een leven op te bouwen waarbij eten/gewicht/uiterlijk/… niet meer op de eerste plaats staan. Dit is een relatief lang proces met vallen en opstaan, gedurende het volledige proces staan we je bij om te helpen waar mogelijk.


Een eetstoornis of een eetprobleem, is natuurlijk een ruim begrip. Veel mensen denken dan bijvoorbeeld aan anorexia nervosa of boulimia nervosa, maar dit begrip bevat nog zoveel meer. Eigenlijk kan je het zien als een gestoorde relatie hebben met eten. Dit kan zijn dat je obsessief bezig bent met eten om je gewicht/uiterlijk/.. aan te passen. Het kan ook zijn dat je een drang hebt naar eten, een drang die je niet kan sussen. Dus er is op de één of andere manier een foute relatie ontstaan met eten.

Voedingsadvies: Diensten

FODMAP

Heb je last van het prikkelbare darmsyndroom? Of raadt je dokter je aan om het FODMAP dieet toe te passen? Dan helpen we je hier graag mee verder. 


We doen dit door je te informeren wat FODMAPs zijn en je een duidelijk beeld te geven hoe je dit moet aanpakken.

Het FODMAP-dieet bestaat uit 3 fasen, namelijk de eliminatiefase, de herintroductiefase en de stabilisatie fase. Hier volgt een klein beetje uitleg over hoe dit verloopt. Gedurende enkele weken gaan we de FODMAPs vermijden/elimineren en is het dus belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. We doen dit door veel informatie mee te geven.

bynouchka19112335.jpg
Voedingsadvies: Diensten
bottom of page