top of page
bynouchka19112335.jpg
gezondheidspunt1294.jpg
DSC_0009.jpg
IMG_7258.jpg
Butternut caprese.jpg 1.jpg
gegrilde kip dillesaus.jpg
Boerenkoolsalade.jpg
IMG_1245.jpg
Tofu wraps.jpg

Gezonde voeding

Of je nu een omnivoor, flexitariër, vegetariër of veganist bent!

De dag van vandaag wordt er zoveel gezegd en geschreven over gezonde voeding dat veel mensen door het bos de bomen niet meer zien. Daarom is het ook mogelijk om langs te komen en te kijken of je huidige eetpatroon nu zo (on)gezond is als je denkt. Je kan dan ook rustig eens al je vragen stellen over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. We leggen je alles zo goed mogelijk uit zodat je er zelf een mening over kan vormen.

 

VEGETARISCH ETEN

Wil je wat minder vlees eten of misschien zelf volledig vegetarisch eten, dan kunnen we je ook helpen om dit op een gezonde manier aan te pakken. Het is namelijk niet zo dat vegetarisch eten automatisch ook betekent dat je gezond eet. We leren je welke combinaties je moet maken om al je eiwitten binnen te krijgen, maar ook je vitaminen en mineralen zodat je met termijn geen tekorten oploopt.

 

Je kan bij ons ook terecht voor wat inspiratie in de vegetarische keuken. We geven op geregelde tijdstippen vegetarische kookworkshops en we hebben een vegetarisch kookboek geschreven. Daarnaast vind je ook op de blog veel 'veggie' receptjes.

 

VEGANISTISCH ETEN

Wil je liever niets meer van dierlijke oorsprong eten? Dan kan het soms moeilijk zijn om zelf een evenwichtig schema op te stellen, dus ook daarin bieden we een helpende hand. Net zoals bij het vegetarisch eten betekent veganistische eten niet automatisch dat je gezond eet omdat je alle dierlijke producten schrapt. Zeker voor 'vegans' is het belangrijk om de juiste eiwitcombinaties te maken om zo tekorten te voorkomen.

 

We geven hier graag uitgebreid uitleg over en maken een persoonlijk schema op. Indien gewenst kunnen we ook kijken om leuke receptjes te ontwikkelen.

bottom of page