top of page
Image-empty-state.png

Olivia Janssens

Ervaringsdeskundige & therapeute in opleiding

Hoi,
Ik ben Olivia, mama van drie kindjes en vriendin van Niels. Mijn professionele roots liggen oorspronkelijk in de verpleging en voordat ik bij Espoir terecht kwam, heb ik 10 jaar in een ziekenhuis gewerkt. Nu, deze omschakeling kwam niet zomaar. Vanaf mijn kinderjaren tot mijn 33ste leefde ik zelf met een eetstoornis. Niet op alle momenten was mijn eetstoornis even extreem aanwezig, maar volledig verdwenen was het nooit. Tot ik op 32 jarige leeftijd besloot écht voor mezelf te kiezen, meer vastberaden dan ooit. Na jarenlang vechten, zette ik voor het eerst ware stappen in herstel. En deze stappen hebben me uiteindelijk gebracht tot bij Lotte! Ik werk momenteel voor Espoir als ervaringsdeskundige en ondertussen volg ik een opleiding tot therapeut.

Doorheen al die jaren van vechten, vallen en opstaan, nog meer vallen en uiteindelijk toch terug opstaan, heb ik geleerd dat kwetsbaarheid je grootste kracht kan zijn. Het klikt melig, maar ik beloof je dat het echt waar is. Jij mag jezelf zijn. Helemaal, volledig, compleet en exact zoals je bent. Dit is voor mij een belangrijke waarde waarmee ik zelf dagelijks in het leven probeer te staan. Je mag er zijn. Ook tijdens je meest kwetsbare momenten.

Door mijn eigen ervaring begrijp ik enorm goed hoe het voelt om jezelf te willen veranderen, vanbuiten en vanbinnen. Om te leven met die donkere storm die je niet lijkt te verlaten. Gevoelens van onmacht, pijn, verdriet, angst, haat, kwaadheid, walging, frustratie, hopeloosheid,… Voortdurend uitgeput zijn omdat je de hele dag door een masker opzet naar de buitenwereld. Niet weten of dit alles ooit zal verdwijnen of veranderen.

Weet dat er altijd hoop is, ook al is dat voor jou op dit moment niet zichtbaar. Samen met jou wil ik op zoek gaan naar lichtpuntjes. Zonder oordeel luister ik naar jouw verhaal. Je staat er niet alleen voor. Ik help en ondersteun je graag doorheen jouw pad van herstel want ik wil niets liever dan jou een leven laten zien zonder eetstoornis.

0499/89.98.25

bottom of page